Regasireadesine.ro

2021

Ți s-a întâmplat să ai o zi mai grea? Să mergi pe stradă și cineva să îți zâmbească pur și simplu, în treacăt? Și să simți cum acel zâmbet te-a umplut de lumină și voie bună? Și dintr-o dată, ziua nu îți mai pare așa grea, iar starea ți s-a schimbat?  Sau să citești un mesaj, un articol, o postare, sa vezi o imagine și să simți cum ceva minunat, o stare de bine te învăluie? 

 

Când ești bine și fericit, fii generos și dăruiește un zâmbet celor care îți ies în cale, fie ei morocănoși, supărați, tu îmbracă-i în zâmbetul și lumina ta. Nu știi de ce este trist, irascibil în acel moment, ce probleme îl apasă, nu știi ce se află în spatele atitudinii ostile a funcționarului de la ghișeu. Poate se simte rău, poate are probleme serioase acasă sau la serviciu și nu știe, nu poate încă să le gestioneze într-un mod optim. Sau poate doar așa este firea lui. Nu este treaba noastră cum este și cum se simte fiecare, dar un zâmbet sau o vorbă bună nu te costă nimic.

 

Ne grăbim să judecăm oameni și situații, însă habar nu avem care este contextul real, ce anume a generat acea atitudine sau stare de fapt, noi emitem niște judecăți pe baza unor aparențe, și ne mai și credem adesea într-o postură superioară. Mai mult, le luăm personal, când de fapt este vorba despre ei și trăirile lor și doar atât. 

 

Te-ai gândit cât bine îi poate face zâmbetul tău, în ce momente dificile îl poate susține, ce conflict poate detensiona etc? Situațiile pot fi nenumărate iar pentru tine este vorba doar de un zâmbet sau o privire caldă, nimic mai mult. Un gest mic dar care poate însemna atât de mult pentru o persoană aflată în suferință.

 

Buni sau răi, fericiți sau triști, spirituali sau atei, toți suntem parte a aceluiași întreg, copii ai lui Dumnezeu, iubiți în egală măsură de divinitate, co-locatari ai aceluiași univers, scânteie divină, suflet și spirit, înger și demon. Fiecare are calea și evoluția sa, nivelul său, lecțiile proprii de viață, ceea ce implică uneori și această dimensiune întunecată care nu ne place și ne grăbim să o judecăm, categorisim. Am putea să o privim doar ca pe o etapă, mai lungă sau mai scurtă, în evoluția fiecăruia. 

 

Dacă privim lucrurile dintr-o perspectivă mai detașată, dintr-o dimensiune mai înaltă, răul nu e chiar așa de rău, întunericul nu e chiar atât de întunecat și de fapt totul este așa cum trebuie să fie. Să lăsăm judecata în seama lui Dumnezeu, mă gândesc că știe mai bine ce, cum și de ce. Să ne vedem fiecare de drumul său fără a mai pune etichete, împărți în bun sau rău. Ceea ce îți pare acum a avea valoare de adevăr pentru tine, este doar adevărul tău și percepția ta personală asupra lucrurilor.

Căci adevărul este relativ și calea lungă până la adevărul primordial.

 

Iar atunci când calea ți-e plină de lumină, dăruiește celor din jur o rază, un zâmbet, o încurajare, o binecuvântare!

 

Să aveți o zi plină de zâmbete și lumină!

Dăruiește un zâmbet!

20 aprilie 2021

REGĂSIREA DE SINE